SALAM KENAL....DARI PERMATA HATI MAMA TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN ANDA SEMUA......DAN BERBANYAK2TERIMA KASIH JUGA UNTUK YANG SUDI FOLLOW YAN.....DAN YAN BERHARAP SANGAT.....TOLONG TINGGALKAN LINK ANDA SUPAYA SENANG YAN NAK JEJAK KEMBALI.........

TERIMA KASIH DAUN KELADI.......
KALAU SUDI SINGGAH DAN FOLLOW SEKALI.......


kawan alam maya

Sunday, 31 March 2013

SEMAIAN BENIH KACANG PURPLE DAH PUN TUMBUH





Assalamualaikum........

Salam sayang untuk semua......

Hari nie....hari isnin yang indah cerah dan ceria seceria mood yan hari nie...pagi2 lagi dah buat n3 untuk kongsi dengan kawan2 tentang keberhasilan yan menyemai benih kacang panjang purple yang yan ambil dari mak saudara yan di kampung baru2 nie......sukanya hati tengok benih yang di semai tumbuh subur menghijau gitu he heee.......







yang kat atas nie.....2 minggu selepas semaian....dan yang paling atas sekali 1 minggu selepas semaian.....suka2 bila tengok pokok2 nie....membesar di depan mata......


 





yang ini pula sudah sebulan usianya....moga tumbuh membesar subur dan mengeluarkan buah he heee....tak sabar rasanya kan.....??????


 




inilah rupa benih kacang panjang perple nie....sebenarnya panjang yang nie...lebihan yang di semai itulah bukan boleh tanam banyak2 pun takde tempat sikit2 pun jadilah....janji ada...kamu ada...he heeee......

SAMPAI JUMPA LAGI..........

DA......DAAAAA........

16 comments:

  1. salam yan..wah jelesnya yan ade kacang purple lagi tuh..bak sini sikit hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he heee....jangan jeles you....nanti bila berhasil yan simpan benihnya yan poskan untuk ummu tau.....

      Delete
  2. Tahniah Yan,

    Semoga pokok kacang tu terus membesar dan yan dapat merasakan hasilnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq....itulah yan berharap juga moga dapat merasa hasilnya nanti mak long....mudah2han....

      Delete
  3. nanti tak payah ke kedailah nampaknya heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2nya begitulah...KY....lepas lah untuk makan sendiri kan...?

      Delete
  4. bestnyaa bagaimana agaknyee rupe kacang panjang purple nie eekk ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam biasa juga....cuma warnanya je purple.....

      Delete
  5. amboiiiii dah ramai yang bercucuk tanam... jeles ler akak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah jeles2...lepas nie...kita pakat bercucuk tanam ok he heee.....

      Delete
  6. wah..dah tumbuh kacang purple..
    best nya berkebun ni...dapat juga menuai hasil nti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa.....dah tumbuh subur Atie.....masa2 macam nie...lah best sangat tengok pokok2 membesar dan mengeluarkan hasil....

      Delete
  7. tak lama lagi boleh menuai hasil dan masak kari ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak zu.....buat kari sedap kan...?

      Delete
  8. tak sabar nak tgk buahnya nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang menanam lagi tak sabar he heee.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...