SALAM KENAL....DARI PERMATA HATI MAMA TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN ANDA SEMUA......DAN BERBANYAK2TERIMA KASIH JUGA UNTUK YANG SUDI FOLLOW YAN.....DAN YAN BERHARAP SANGAT.....TOLONG TINGGALKAN LINK ANDA SUPAYA SENANG YAN NAK JEJAK KEMBALI.........

TERIMA KASIH DAUN KELADI.......
KALAU SUDI SINGGAH DAN FOLLOW SEKALI.......


kawan alam maya

Wednesday, 6 March 2013

10 PERKARA YANG MEROSAKKAN OTAK

Assalamualaikum.........

Salam sayang untuk semua.........

Pernahkah kawan2 terfikir betapa kuatnya otak kita bekerja. Sedang jari-jemari menaip di keyboard untuk n3 ini pun yan masih terpikir berapa agaknya speed otak kita.
Otak adalah antara organ utama dalam tubuh kita. Fungsi otak bukan sahaja untuk berfikir tetapi menggerakkan anggota badan lain sama ada separa sedar ataupun tidak. Dengan kata lain, 100% fungsi tubuh bergantung kepada otak.

Oleh yang demikian, semestinya sebarang perbuatan atau perkara yang boleh merosakkan otak perlulah dijauhi dan ditinggalkan. Apakah perkara itu? Jom lihat dibawah.






So...... bagaimana...!!!!!! Mari kita sama-sama jauhi untuk kesihatan otak kita.

OK.....!!!!!SAMPAI JUMPA LAGI........!!!!!!!

                            DA.....DAAAA..........

16 comments:

  1. Mari kita bersama2 menjaga Otak kita...
    pernah juga share benda ni di blog sy..:)
    sgt bermanfaat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Atie....untuk kita juga kan.....

      Delete
  2. Akhir2 ini...byk yg menarik dgn 10...teruskan share ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa....nombor bertuah kot he heee......insyaallah....

      Delete
  3. tu laaa kadang kadang ade terfikir gak, apesal laaa saye ni tak cerdik ....mungkin ade laaa faktor dia atas yg mempengaruhi otak saye ni ..ok adriana, saye monitor awak k ..semoga awak jadi bijak pandai nanti, jgn jadi cam kite ..huhuuhuuhu harapan mama ni ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.....kadang2 kita tak ambil peduli pasal benda2 macam nie.....sekarang dah tahu bantu anak2 kita jauhi pekara2 tersebut di atas ye...

      Delete
  4. salam yan...bagus info nie..semua orang patut tahu kan yan..main seksa jer otak ngan benda2 yg merosakkan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu......itu sebab otak lembab kan...dah tahu lepas nie mesti hati2....

      Delete
  5. alamak..lepas ni takleh tidur tutup muka lah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun salah satu cara orang paling suka nak pula bila tidur di siang hari....betul tak...?

      Delete
  6. Info yg sgt berguna. Tq sharing

    ReplyDelete
  7. Kena slalu juga baca al.quran kan...nnti nk amalkn la...lama gak tinggal ngaji nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu...ngaji nie.....kena jadikan amalan harian baru boleh menjauhkan sifat pelupa.....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...