SALAM KENAL....DARI PERMATA HATI MAMA TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN ANDA SEMUA......DAN BERBANYAK2TERIMA KASIH JUGA UNTUK YANG SUDI FOLLOW YAN.....DAN YAN BERHARAP SANGAT.....TOLONG TINGGALKAN LINK ANDA SUPAYA SENANG YAN NAK JEJAK KEMBALI.........

TERIMA KASIH DAUN KELADI.......
KALAU SUDI SINGGAH DAN FOLLOW SEKALI.......


kawan alam maya

Tuesday, 12 February 2013

SALAH SATU AKTIVITI HUJUNG MINGGU





Assalamualaikum......

salam sayang untuk semua kawan2......

kawan2 n3 kali nie....yan nak kongsi gambar2 menarik2 yang sempat yan ambil sewaktu pergi memancing hujung minggu lepas bukanya jauh pun cuma.... kat jeti nelayan batu 7 sijangkang apapun memang menarik juga tempatnya ada banyak juga kemudahan seperti kedai makan, surau dan pondok rehat sambil bersantai gitu.......


 




haha.....tengok.....cantikkan...!!!!!!budak2 muda tengah memancing siap duduk atas bot lagi tu....


 



ini pula surau yang di sediakan untuk memudahkan kita menunaikan solat......lengkap dengan tandas sekali.....

 





macam nie...lah aksi2 anak muda yang sedang memancing termasuklah si anak teruna nie....he heee......


 





apa agaknya di bualkan tu.....mesti pasal ikan tu kan...?

 






tengok tu.....si ikhwan tu....tak lepaskan peluang nak memancing juga.....


 





masa tengah ambil gambar lalu satu bot nie...siap dengan belon2 segala entah2 sambut hari lahir atas bot kot......

 




yang berdua nie....penunggu setia.....dua2 nie...suka sangat bila dapat ikan....


 





nie.....satu lagi aksi jejaka melayu terakhir....tengah pancing you.....


 




yang nie.....pula aksi burung belatuk tengah mengetuk batang pinang bila tengok aksi nie....memang lucu sangat he heee......


 




si Aween nie....siap tarik2 tali bila ambil gambar konon2 tengah tarik bot lah tu........


 



bila hari merangkak senja kami sekerluarga pun berangkat pulang kira oklah....hasil tangkapan kami untuk kali nie.....

OK......SAMPAI JUMPA LAGI.............

              DA........DAAAA..........

20 comments:

  1. Replies
    1. sekali sekala ikut diaorang best juga....kak..

      Delete
  2. Seronoknya yan bawa anak2 gie mancing...aktiviti yg releks gitu..enjoy oun enjoy bila dpt ikan..anak2 sure happy nyer kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....memang enjoy sangat nak pula masa umpan mengena....anak yang paling suka dan teruja sangat.....

      Delete
  3. bestjer rasa damai.. tapi xtvt memancing memang bukan kegemaranku... tapi kalau suami ajak ke sini mesti akak ikut tapi akak akan meronda amek gambar keliling...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yan pun macam tu juga.....ikut untuk ambil gambar sambil tenang2kan minda je...he heee.....

      Delete
  4. Seronok tgk bdk2 ni gi mncing yek...tambah pengalaman,isi masa lapang n secara tak sedar leh didik anak2 dgn sifat sabar n bertenang kan...seronok bila memancing cmni jd aktiviti keluarga:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja je....dari buang masa kat rumah dengan game je.....tu bawa diaorang biar belajar sesuatu yang baru dan mencabar sikit......

      Delete
  5. best nye g memancing...bleh menanam sifat sabar...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaa...Suraya moga dapat mendidik jiwa mereka dan mengenal erti kesabaran....betul sangat tu.....

      Delete
  6. Kami tak reti... suka tgk org memancing ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yan boleh juga.....tapi tak berminat sangat.....tukang tengok juga he heee...

      Delete
  7. Replies
    1. tu..lah...memang seronok jom ikut.....

      Delete
  8. banyak dapat ikan yan..masak apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari tu yan goreng je....yang lain masih simpan kat peti ais belum tahu nak masak apa....

      Delete
  9. bestnya pergi memancing dengan family

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best...sangat nak pula time umpan mengena....hasilnya pula banyak.....suka2..he heee...

      Delete
  10. best nya memancing..pegi dengan anak2 lagi seronok.. Babah Pa'e hantu pancing juga.. selalu nya adalah dpt seekor dua skali mancing..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah Atie.....seronok sangat....budak2 nie lagilah seronok.....sama lah tu....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...